09/02/2017 M/V


‘Ben jij eigenlijk het mannetje of het vrouwtje?’ vroeg iemand mij laatst in de kroeg. Daar moest ik lang over nadenken.

‘Dat wisselt,’ antwoordde ik uiteindelijk. Aan het gefronste voorhoofd van mijn gesprekspartner te zien, had hij een ander antwoord verwacht. Mijn vriend kun je omschrijven als ‘straight-acting’. Ik ben het meest vrouwelijk van ons tweeën. Op basis daarvan vullen de meeste mensen waarschijnlijk al het plaatje in.

De rollen in ons huishouden hebben we aardig traditioneel verdeeld. In het weekend vervangt mijn vriend het liefst in de garage de koppeling van zijn raceauto, terwijl ik de badkamer aan het soppen ben. Nog onbeslist is wie van ons het recht op het aanrecht heeft. Allebei zijn we dol op uitgebreid kokkerellen. Wie er kookt hangt doordeweeks eigenlijk alleen af van wie er als eerste thuis is.

Pas echt verwarrend wordt het als het aankomt op winkelen. We kunnen ons beiden meten aan verwende trophy wives, die met de creditcard van hun man zijn weggestuurd. Drop ons een willekeurige winkelstraat in en we komen gegarandeerd met tassen vol kleding thuis. Ik heb een aardige collectie colbertjes en mijn vriend een uit de klauwen gelopen cowboylaarzenverzameling.

De rollen zijn volkomen omgekeerd als er een dode muis in de muizenval zit. Mijn vriend vindt dat maar zielig, dus ik mag het opruimen. En toen we pas geleden gestommel hoorden in de huiskamer, werd ik naar beneden gestuurd om de eventuele inbreker te verjagen. Op zich logisch, want ik ben de sterkste van ons tweeën. Twee keer per week sloof ik me met zware halters uit in de sportschool. Zonder enig spoortje van ironie praat ik over ‘deadlifts’ en ‘squats’. Mijn uitgebreide antwoord leidde tot zichtbare teleurstelling bij mijn gesprekspartner.

Natuurlijk wist ik dat de eigenlijke vraag ging over onze rollen in de slaapkamer. Ik vind het zo typisch dat een homoseksueel stel toch in de heteroseksuele hokjesgeest moet passen. Het denken in termen van ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’ is oninteressant, aangezien er weinig valt voort te planten. En dus heb ik mijn vriend uitgezocht op andere kenmerken. Ik viel als een blok voor zijn mooie blauwgroene ogen. Nog aantrekkelijker vond ik zijn zelfverzekerde tred op z’n cowboylaarzen.

Over ons seksleven heb ik alleen losgelaten dat het voor ons allebei bevredigend is, want zo gaat dat in een goede relatie, ongeacht of je nu het mannetje of het vrouwtje bent.

RSS Feed | Contact | Privacystatement | © 2022 Paul Sinnema