19/05/2011 Jim


Schokkend nieuws: Jim Bakkum is een man geworden! Sorry, ik weet dat ik je overval met deze onthulling. In mijn herinnering was Jim ook nog steeds die slungelachtige jongen die in het eerste seizoen van Idols zich geen raad leek te weten met zijn lengte van een meter tweeënnegentig. Die vijftienjarige puberjongen die nog geen spoortje van baardgroei vertoonde maar ondertussen wèl de baard in zijn keel had. En die er eigenhandig voor zorgde dat half Nederland de laatste helft van 2002 ‘Isn’t She Lovely’ van Stevie Wonder permanent in zijn hoofd had.

Voor het geval je dit nieuws niet gelooft, kijk dan maar in de huidige editie van L’Homo. Daarin staat het bewijs in de vorm van een fotoreportage van Jim met weinig kleren aan. Je kunt daardoor goed zien dat hij inderdaad een volwassen is geworden. Voorzien van brede schouders, gespierde armen en weelderig borsthaar. Kortom, een man waarvan je zonder gêne hardop kunt zeggen dat hij woest aantrekkelijk is (tijdens Idols voelde dat een beetje ongepast).

Jim moet er zelf duidelijk ook aan wennen dat hij werkelijk is opgegroeid. Hij noemt het, helemaal in stijl met het vocabulaire van L’Homo, zijn ‘coming out’. Ten tijde van zijn deelname aan Idols was hij naar eigen zeggen ‘een plank met kleren aan’ van amper 71 kilo. Tegenwoordig sport hij regelmatig en door alle spiergroei is hij flink groter en zwaarder geworden. ‘Dat opgepompte gevoel na een training vind ik heerlijk,’ vertelt Jim. Dat begrijp ik volkomen want van de nieuwe, stoere Jim op de foto’s, krijg ik ook een prettig opgepompt gevoel.

Even lijkt L’Homo te vergeten dat Jim een idool wil zijn voor een meer volwassen publiek. Zelfs Jim’s huidige gewicht van 85 kilo wordt vermeld. Dat soort triviale feitjes vind ik meer geschikt voor het tienerblad Tina. Gelukkig is de obligate vraag over zijn lievelingskleur niet gesteld.

Alsof ik nog niet genoeg te verwerken had, staan in het begeleidende interview nog meer schokkende dingen. Terwijl ik dacht dat Jim’s carrière danig in het slop was geraakt, blijkt hij avond aan avond in uitverkochte zalen musicals op te voeren. En is hij verloofd met zijn vriendin. Allemaal grote mensen dingen.

Vertederd was ik door de bekentenis dat Jim even met Arie Boomsma had gebeld voor tips voor zijn workout. Hij wilde een maand voor de fotoshoot zijn lijf nog wat strakker krijgen. Diep van binnen is er gelukkig toch nog iets van dat lieve, onzekere puberjongetje overgebleven.

RSS Feed | Contact | Privacystatement | © 2022 Paul Sinnema